Ukoliko još niste upisali svoje dijete možete do 3.10. Požurite!

Dijete treba da pohađa trenutno 3 razred Osnovne škole da bi moglo da se upiše u pripremno odjeljenje muzičke škole.

Za upis je potrebno da popunite prijavu na web stranici ili u školi i donesete rodni list. Ukoliko se još niste odlučili da li bi upisali dijete, pročitaljte tekst u produžetku.

Sviranje u potpunosti angažuje mozak dijeteta. Jer, dok svira, aktivirane su obje moždane hemisfere, što pospješuje intelektualne sposobnosti, naročito u domenu apstraktnog mišljenja. Muzika utiče na psihički i fizički razvoj, a ulazeći u svijet muzike, dijete počinje aktivno da razvija estetsko rasuđivanje i odnos prema umjetnosti uopšte.

Kreativne muzičke igre pružaju način da istraži fantazije i proširi svoju maštu kroz igru i igre uloga. Takve igre razvijaju motoriku, dikciju, glasovni aparat i sluh. Takođe, za povučenu djecu sa problemom ostvarivanja socijalnog kontakta, muzička aktivnost može da se koristi kao terapija.

U pripremnom odjeljenju djeca će uživati u svjetu muzike uz učenje pjesmica, pokreta i ritam igrica. Slušanje pjesama, kao i sviranje i upoznavanje sa raznim instrumentima što će im pomoći u izboru instrumenta koji će željeti da sviraju sljedečih 6 godina.

Dobro nam došli!

ONLINE PRIJAVA


  Područno odjeljenje HadžićiOsnovna muzička škola Ilidža

  Ime i prezime roditelja:

  Ime i prezime učenika:

  JMB učenika:

  oID učenika:

  Email:

  Datum rođenja

  Mjesto rođenja:

  Općina rođenja:

  Mjesto stanovanja:

  Vaša poruka (nije obavezno):